Hoppa till sidans innehåll

Inomhus SM Munktell, 2013

01 DEC 2013 21:00
När inomhus-SM i bangolf arrangerades i MunktellArenan , Eskilstuna i helgen visade Köpings Bangolfklubb att man håller hög klass och är med och konkurrerar om fina placeringar .
  • Skapad: 01 DEC 2013 21:00

Bland 140 st startande var 12 från Köping  och de flesta åkte till tävlingarna på fredag morgon med förhoppningar om att i alla fall klara första kvalgränsen som berättigade till spel även på lördagen .Dock visade det sig att vissa fick det svårare än väntat och klubben fick nöja sig med fyra spelare till andra dagens spel. Där fortsatte Janne Forsström , Freddy Springfeldt , Erik Einan och Oskar Einan att spela bra . I oldtimerklassen hängde Forsström och Springfeldt bra med och klättrade i listan så de fick vara med och spela det femte finalvarvet också. Där gick det fortsatt bra och räckte till en tionde respektive elfte plats i resultatlistan . Bra gjort av Janne F som inte spelat bangolf på tävlingsnivå på 23 år innan den gångna sommaren. Värt att notera är också att Freddy ”plumpade” till det med en 43-runda men spelade sen toppgolf med övriga varv mellan 30 och 33 , totalt 169 slag , Janne hade alla varv mellan 30 och 38.(totalt 168) 

I herrklassen spelade Erik Einan stabilt  och hans finalplats var aldrig  riktigt i fara så han fick också spela alla fem varven men orkade inte riktigt under sitt sista varv , även Erik slutade på plats elva med 190 slag på fem varv. En riktigt bra placering av förstårssenioren som hade flera etablerade namn bakom sig .     

Oskar Einan i juniorklassen  fick inte spelet att stämma till 100% men hängde ändå med till finalvarven , där var han inte riktigt nära medaljplatserna men en fjärde plats på SM är mer än godkänt .

Totalt sett ett väldigt bra SM för Köpings BGK och med placeringarna 4 , 10 , 11  och 11 har man visat att klubben håller hög klass.

Den totala resultatlistan bifogas .

 

Under söndagen spelade sedan en bonusfinal i cupform med matchspel . Där fick de 32 bästa herrarna oavsett klass delta vilket innebar att Köping hade med tre spelare . Freddy S fick respass redan i första omgången medan Janne F och Erik E vann sina första matcher. Janne fick då möta lördagens totalsegrare Stefan Viberg vilket visade sig bli för svårt . Erik fick möta Mikael Karlsson som gick vidare och slutligen kunde ställa sig överst på prispallen .

Skribent: Mattias Larsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Köpings BGK - Bangolf
Bengt Forsström, Kvarngatan 11 A
73134 Köping

Besöksadress:
Mariebergsgatan, Mariebergsgatan
73134 Köping

Kontakt:
Tel: 022120674, 022118783
E-post: bengt.forsstrom@kopi...

Se all info